POPZANG

Zang basismodule

Voor volwassenen van alle leeftijd die zich in het zingen van eigentijdse muziek (pop, rock, soul ... ) willen bekwamen en het beste uit hun stem willen halen.

Doel is een goede zangtechniek aan te leren en een basisrepertoire op te bouwen. Door het gebruiken van de juiste stemtechniek wordt je stem toonvast, waardoor zingen natuurlijker wordt.

De lessen worden gegeven in een aangenaam en ongedwongen kader. De docent laat je het beste uit je stem halen en werkt met jou naar een hoger niveau toe. Tegelijk beleeft de cursist veel plezier in het zingen. Tijdens de cursus wordt naast stemtechniek en -vorming ook aandacht besteed aan zangstijl, interpretatie, presentatie, dynamiek en timing.

De les is opgebouwd uit twee afzonderlijke delen. Het eerste deel, het "Vocal Lab" bestaat uit technische opwarming.

Aan de hand van een aantal praktische oefenmethoden en songs wordt gewerkt aan een goede stemtechniek (ademhaling, intonatie, stemplaatsing ...). Het doel van de technische oefeningen is om zo ontspannen mogelijk de stem te kunnen gebruiken en verschillende klankkleuren te produceren die je gebruikt bij het vertolken van een song. Dit houdt in dat met minder moeite meer klank wordt geproduceerd.

  • ademhalingstechniek
  • frasering en articulatie
  • ritme
  • klankkleur
  • ontspanning
  • stemopwarming
  • stemvolume
  • solozang, meerstemmig zingen,m backing vocals

In het tweede deel  van de les, het Vocal Ensmeble, werk je aan een aantal songs in de vorm van een popkoor met lead en backing vocals en wordt de leerstof in de praktijk toegepast terwijl ondertussen ook repertoire wordt opgebouwd. De songs waarmee in het ensemble gewerkt wordt zijn bekende pop, rock en soul nummers.

Noten kunnen lezen is niet vereist.

Aanvang: 26 september 2017
Niveau: basisniveau
Min. leeftijd: 18 jaar
Max. leeftijd: n.v.t.
Duurtijd: modulair systeem (2 module duurt een trimester)
Lesdag: dinsdag
Lesuur: 19.30 - 21.30 u.
Locatie: Gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius, Gemeenteplein 3. 2650 Edegem
Cursuscode: VOCA/01/2017/04/DIN
Inschrijving: €165