POPZANG

Zang basismodule

De volgende instapmodule popzang start 16 januari 2018. Als je de sfeer van de cursus al eens zou willen opsnuiven of kennis maken met de docent, dan nodigen we je hierbij graag uit op het toonmoment van de eerste module. De toegang is gratis maar voorafgaande aanmelding via mail of telefoon is vereist!

 Toonmoment cursus popzang

 Dinsdag 12 december 2018, 19.30 u. stipt

 Basisschool Andreas Vesalius, Gemeenteplein 3, Edegem 

Inhoud opleiding

Voor volwassenen van alle leeftijd die zich in het zingen van eigentijdse muziek (pop, rock, soul ... ) willen bekwamen en het beste uit hun stem willen halen.

Doel is een goede zangtechniek aan te leren en een basisrepertoire van leuke popsongs op te bouwen.

De lessen worden gegeven in een aangenaam kader en een ongedwongen sfeer. De docent laat je het beste uit je stem halen en werkt met jou naar een hoger niveau toe. Tegelijk beleef je plezier in het zingen. Tijdens de cursus wordt naast stemvorming ook aandacht besteed aan zangstijl, interpretatie, dynamiek en timing.

De les is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel, het "Vocal Lab" is het zangtechnische methode en opwarming.

Aan de hand van een aantal praktische oefenmethoden en songs wordt gewerkt aan een goede stemtechniek (ademhaling, intonatie, stemplaatsing ...). Het doel van de technische oefeningen is om zo ontspannen mogelijk de stem te kunnen gebruiken en verschillende klankkleuren te produceren die je gebruikt bij het vertolken van een song. Dit houdt in dat met minder moeite meer klank wordt geproduceerd.

  • ademhaling
  • frasering
  • ritme
  • ontspanning
  • stemopwarming
  • volume
  • meerstemmig zingen,backing vocals, solozang (optioneel)

In het tweede deel  van de les, het Vocal Ensemble, werk je aan een aantal songs in de vorm van een popkoor met eventueel lead en backing vocals en wordt de leerstof in de praktijk toegepast terwijl je tegelijk een repertoire van leuke pop, rock en soul nummers opbouwt.

Noten kunnen lezen is niet vereist.

Aanvang: 16 januari 2018
Niveau: basisniveau
Min. leeftijd: 18 jaar
Max. leeftijd: geen
Duurtijd: modulair systeem (een module duurt een trimester)
Lesdag: dinsdag
Lesuur: 19.30 - 21.30 u.
Locatie: Gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius, Gemeenteplein 3. 2650 Edegem
Cursuscode: VOCA/01/2018/0/DIN
Inschrijving: €170