Voorstelling

Gitaar

Onze gitaaropleiding staat open voor volwassenen van alle leeftijden (er zijn afzonderlijjke lessen voor jongeren) die op een prettige manier willen leren gitaar spelen en het gitaar spelen snel maar grondig onder de knie willen krijgen. Je kunt meteen beginnen op je gitaar, zonder theorieopleiding vooraf. Doelgerichte, leerzame lessen in een toffe sfeer. In de basismodule is geen voorkennis vereist. Er zijn geen verplichte examens en bijvakken.


Popzang en popkoor

Voor volwassenen met of zonder podiumervaring die zich een goede zangtechniek willen eigen maken en veel plezier willen beleven bij het leren als solo of koorzanger. Voor beginners tot meer gevorderden. Een heleboel pittige nummers uit het populaire genre (pop, rock, soul ...) worden aangeleerd en ingestudeerd. Er zijn geen verplichte examens of bijvakken.


Piano en keyboard

Voor absolute beginners met of zonder notenkennis (basismodule) en gevorderden (hogere modules). In de eerste module wordt de basiskennis van het pianospelen aangeleerd: noten, akkoorden, ritme ... Het lesprogramma van de hogere modules wordt bepaald in overlegd met de cursist. Er zijn geen verplichte examens of bijvakken.


Popensemble

Samenspelen met andere muzikanten is een grote stimulans bij het leren van het instrument. We bieden alle cursisten de mogelijkheid om samen te spelen in het ensemble. De instrumenten die daarvoor in aanmerking komen zijn gitaar, keyboard, piano, bas en zang. Maar licht slagwerk en andere instrumenten zijn mogelijk.


Muzikale vorming voor kinderen

In deze cursus krijgen kinderen van 5 tot 10 jaar de smaak van muziek definitief te pakken. Spelenderwijs leren ze de basiselementen van muziek: ritme, melodie, samenklank en een instrument bespelen. De lessen worden gegeven op woensdagnamiddag.